Hva gjør en advokat?

0

Om du egentlig ikke har truffet en advokat på ordentlig, eller du ikke har samarbeidet med en før, så har du sannsynligvis fått et inntrykk via TV-serier osv. De fleste tv-serier og filmer viser vanligvis advokater som krangler i en domstol. Det finnes advokater som bruker mye av tiden sin i rettssaker, men dette er ikke de eneste advokatene der ute. Advokater kan hjelpe sine klienter med skatteproblemer, starte en bedrift, skilsmisse, eiendomsplanlegging, immaterielle rettigheter og mye mer.

 

Hvordan bli advokat i Stavanger

Advokater er fagfolk som har studert Norges lover og forskrifter. En advokat blir såkalt «called to the bar» før de kan praktisere loven. Dette er noe man må gjøre for å kunne argumentere på lovens vegne i en rettssak. Prosessen med å bli advokat er ganske lang og konkurransedyktig. Etter å ha fått en lavere grad, er det pålagt å gå på jusstudier, og det involverer minst 3 års juridisk utdanning og intens opplæring.

Når man har fått en grad innen juss, er neste trinn trening og bestått «bar exam», som vanligvis er en streng statlig lisensiering test. Du må også passere en personlig karakter og moralsk kondisjonstest. Når disse kravene er oppfylt, vil du bli svoret inn av føderale og/eller statsretten, slik at du får lov til å utøve loven som advokat. Husk at lisensiering som en advokat er styrt av staten, og du må sjekke reglene i din stat for å nå kravene til å bli advokat i din stat. Lurer du på om jusstudiet passer for deg? Du kan lese mer her.

Utdanning er ikke nødvendigvis den eneste ferdigheten som trengs for å bli en vellykket advokat. Du må ha muligheten til å artikulere effektivt, formidle tvister, være overbevisende, og å tilbakekalle en omfattende mengde juridisk dokumentasjon eller prejudikater effektivt.

 

Arbeidsplassen til en advokat

Advokater arbeider i advokatfirmaer, private selskaper, eller til og med for statstiltak eller som offentlige forsvarere. De fleste advokater jobber 50 til 80 timer i uken, inkludert helger. Nyansatte i advokatfirma Stavanger tjener vanligvis like mye som en kontorist, belastet med å forske på informasjon for en kommende rettssak. De hjelper til med forberedelsene til saken.

Advokater representerer vanligvis sine klienter i kriminelle eller sivile saker. De presenterer bevis for deres forsvar. De tilbyr også råd til klienter om deres juridiske forpliktelser og rettigheter, eller råder dem på den ideelle måten for å fortsette for deres kunders beste – avhengig av deres juridiske omstendigheter.

 

Advokater gjør også:

  • Nødvendig forskning på ulike juridiske spørsmål.
  • Tolkning av loven, avgjørelser og forskrifter for å forklare all fakta til sine klienter, både muntlig og skriftlig. Dette innebærer å utarbeide dokumenter som kontrakter, testamente, gjerninger, søksmål, kontrakter og klager.
  • Overvåkning av advokatassistenter.

 

Kvaliteten til en god advokat

Advokater som har investert sin tid og krefter for å forstå folk, bygge og vedlikeholde relasjoner, samt å være gode ledere, kan betraktes som gode. Slike advokater har et høyt nivå av etterretning, gode kommunikasjonsevner (skriftlig og muntlig), gode advokatfag og eksepsjonelle analytiske ferdigheter. De har også et høyt engasjement for deres arbeid og kunder, en stor lidenskap for sin spesialitet, og har faktisk blitt eksperter på sitt felt. De beste advokatene i Stavanger setter seg også inn i klientens målsettinger, og taler på dette grunnlaget.

 

Negative aspekter ved å være advokat

En karriere som advokat i Stavanger kan være ganske krevende og stressende. Noen vanlige negative sider er lange arbeidstider, faktureringstrykk, stramme frister, vanskelige klienter, dynamiske lover og høytrykksavtaler. Lidenskap er derfor viktig.

About author

No comments

Hva gjør en advokat?

Om du egentlig ikke har truffet en advokat på ordentlig, eller du ikke har samarbeidet med en før, så har du sannsynligvis fått et inntrykk ...